In Cluis heb ik een huis.

image

Niet lang nadat Anne-Marie met volle bepakking en met stokken vertrokken was, had ik zelf mijn spulletjes in de rugzak gestopt, nog wat gegeten en ben ik vertrokken richting Cluis.
Het was een mooie wandeling, fijn weer, zonnetje wat door de eikenbomen scheen, nog dauw op het water en op het gras. Zo’n perfecte maandagmorgen, je kent dat wel.
Alles leek op rolletjes te gaan, maar mijn geblesseerde voet begon al na 200 meter te protesteren: ” Ik wil uit die schoen, doe mij maar een ijskoud voetenbadje!” Sorry, dat ik van die verhalen vertel over pijntjes, klachtjes, maar het beheerst momenteel mijn Reis nog al, vandaar…..
Om een uur of tien, half elf was ik aangekomen bij de kasteelruïne van Cluis, prachtig!
Daarna was het nog een kilometer lopen naar het centrum van Cluis. Bij de Mairie liep ik even naar binnen voor een stempel en gelijk heb ik gevraagd of ze Mm. Ampeau eventjes wilde bellen. Zij is hier de contactpersoon van ‘l Association des Amis de Saint Jacques de la voor de Vezelay. Een hele mond vol…
Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een slaapplek in een heel kneuterig soort kabouter huisje t.o de Eglise. Midden in het dorp, Boulanger, Supermarkt: alles weer dicht in de buurt. En dat voor acht euro! Mm. Ampeau vertelde dat er vanmiddag nog een pelgrim kwam, uit Belgique. Ik ben benieuwd.
En ik doe het maar weer rustig aan, voetje wat rust geven. En als het morgen niet beter is, hier nog een nacht blijven. Voor mij zou ze een uitzondering maken zei Mm. Ampeau, pelgrims mogen normaal maar een nacht in de refuge verblijven. Ik bof maar weer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s