Naar Cluis?

image

Dag 35:
Het is zondagavond, half negen. We hebben heerlijk gegeten, Anne-Marie en ik. Ze had couscous met worst en groentensaus klaargemaakt, stokbrood en camenbert, caramelpudding en fruit als desert.
Maar ik merk al tijdens eten dat Anne-Marie aan het gaan is, na het eten is ze druk in de weer,  de rugzak wordt beneden neergezet, ze is met allemaal spullen aan het sjouwen. Een-en-al onrust…zo moet ik er ook uitgezien hebben toen ik ging.
Ik ga nog wat nabuiken op de bank, ik heb bedacht om morgen een heel korte etappe te lopen. Naar Cluis, dat was mijn eigenlijke bestemming woensdag j.l. na La Chatre. Alweer 4 dagen geleden. Ik wil verder, helemaal als ik zie dat anderen gewoon komen en weer verdergaan. Ik ben op Reis, ik wil reizen.
En stilzitten wanneer ik dat wil, maar ik heb geloof ik niet veel te zeggen.
Morgen vertrekken, een kilometer of acht lopen, dat moet te doen zijn: op hoop van zegen dan maar, zou ik zeggen, om in de sfeer van Jacobus te blijven.
Wie weet wat ik voor plekje ik daar heb?
Maar het schiet niet echt op, elke dag ben ik toch blij dat ik er vijf maanden voor uitgetrokken heb. Eentje is al om, nog vier maanden te gaan. Op naar Cluis!

3 thoughts on “Naar Cluis?

  1. Hoi Tom en Loes!
   Ik zit nog steeds met de blessure, ben nu in Cluis aangekomen, ga daar vanavond naar de dokter.
   Kwam David nog tegen, die was ook bij Julie geweest! En nog twee Limburgse pelgrims. Vervelend om steeds te moeten blijven, terwijl iedereen weer verder gaat.

   Groetjes Andries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s