Kouder weer

image

Vandaag opgestaan met nog steeds een gevoelig voetje. Dat wordt vandaag, morgen nog niks. Ik heb nu als streefdatum van vertrek:  Lundi 13 Avril. Dat moet lukken.
Het is hier kouder geworden, gisteren zag ik al dat er bewolking aan kwam drijven. Vannacht heeft het geregend en het is veel frisser dan gisteren. Ik heb de kachel aan ‘s avonds, maar ook vanmorgen heb ik ‘m aangedaan.
Ik hen net de bergschoenen weer eens aangetrokken, die stonden al twee dagen in een hoekje. Met lopen merk ik dat ik er meer steun van krijg, dat voelt goed. Bij die crox’s kan je eigenlijk alleen maar “sloffen”. Vandaag maar eens een klein wandelingetje maken. Tja en verder in het weekend alles opeten wat hier al weer in huis gehaald is, dat kan niet allemaal mee in de rugzak.
Ik heb er wel weer zin in, als je al vier weken zo gelopen hebt, dan is dat een heel speciaal gevoel van vrijheid. In zo’n huis, zo’n gite voel ik me dan opgesloten, nu helemaal. Terwijl het eigenlijk een te gekke plek is!
Alles wat ik nodig heb, is er, alleen mis ik mensen om me heen.

Daarom even het dorp ingelopen, kop koffie gedronken in Café De La Place aan het kruispunt bij de kerk. Daar loopt iedereen binnen en drinkt er wat. Er lopen twee katten rond en de dochter van de jonge kroegbaas komt net terug van paardrijden. Ze heeft het stro nog aan de trui hangen. Het lijkt of grandmere meegeweest is en foto’s heeft gemaakt. Het meisje is helemaal enthousiast.
Zo zitten er voor ik het in de gaten heb vier of vijf klanten achter de bar, ik zie de kastelein iets inschenken, volgens mij wat sterks.
Buiten zie ik Mm. Beaufrere lopen, ik bedenk dat ik haar nog moet vertellen dat ik tot lundi, maandag blijf. Ik reken af, maar zie madam al niet meer lopen.
Ik loop bij de Boulanger naar binnen, daar staat een rij, waaronder twee Belgische dames, die taartjes bestellen. Als ik aan de beurt ben bestel ik een baguette, ik heb wel zin in wat. Ik spreek Mm. Beaufrere straks wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s