Buurvrouw

image

Dag 34:
Ik heb sinds vanmiddag een buurvrouw, ze komt uit Bretagne en ik weet nog niet haar naam. Ze had voor mijn idee een erg grote rugzak bij zich…
Eenmaal binnen ging ze zich eerst douchen, dat doe ik zelf ook altijd als eerste. Toen kwam ze naar beneden met tasjes vol eten, koekjes, pasta: ongelooflijk, dat dat allemaal in die rugzak heeft gezeten.
Ze is nu boodschappen aan het doen, ben benieuwd wat ze straks allemaal bij zich heeft. Ik heb niet meer het Rijk alleen…..na vier dagen eenzaamheid.
Eens kijken hoe het zit met mijn sociale gevoelens, verdraagzaamheid, begrip en meer van die dingen: er is iemand in mijn territorium binnengekomen, ik moet even kijken wat dit bij mij doet. Zo verlang je naar mensen om je heen, zo denk je: “was ik maar alleen? ”
Maar soms loopt alles anders.
Ze komt terug met zak vol boodschappen, we drinken samen koffie en thee. Ze heet trouwens Anne-Marie en komt uit Bretagne, het blijkt dat ze mama is en oma is van stuk of vier of vijf kleinkinderen. Motivatie om naar Santiago de Compostela te lopen is vooral uit dankbaarheid voor wat het leven haar gegeven heeft.  Ook zij wil de Camino del Norte gaan lopen!
Ze houdt alles bij in een schriftje, heeft losse kaarten bij zich, ook heeft ze de meeste slaapplekken al gereserveerd. Ze zegt van internet, bellen, informatie af te willen met de Camino en dat ze alleen haar zoon sms’t waar ze is. Maar ik hoor boven geregeld telefoongeluidjes, dus ik denk dat het een streven is.
Maar er is weer leven in de brouwerij. Vanavond al gezellig samen gegeten, dat is toch anders als met een bord op de bank voor de televisie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s