Naar de Docteur

image

Dag 32:
Ik heb gisteren dan toch Mm. Beaufrere, de eigenaresse van de Gite de dokter laten bellen. Het zit me niet goed dat ik nu al 6 dagen last van mijn voet heb en dat het niet minder wordt met de pijn en de zwelling. Die actie van gisteren was dan ook “een beetje dom”.
Maar ik zit nu wel op een betere plek, ik heb vannacht heerlijk geslapen, er is een koelkast, vierpits gasfornuis, magnetron. En een mooie tuin met een bankje. Dus ik hou het hier wel eventjes vol.
Voor de dokter heb ik alles wat op een papiertje gezet, ik hoop dat hij me kan helpen, eventueel met medicatie. Of doorverwijzing naar fysio- of podotherapeut. Want het heeft wel te maken met mijn manier van lopen: teenganger en als ik er over nadenk zet ik met rechts altijd nog meer kracht om bijvoorbeeld te klimmen.
Er komen dus flinke krachten op die tenen, middenvoetsbeentjes te staan. Terwijl die eigenlijk op de hak en de kuitspieren zouden komen. Dat is mijn theorie. Nou even afwachten wat de dokter zegt.

Nou, ik had het helemaal mis gelukkig, Docteur Boyez stelde de diagnose dat ik een streptokokken-infectie in mijn voet heb.Waarschijnlijk is door een wondje tussen mijn tenen de infectie mijn voet ingeslopen. Eigenlijk ben ik blij met deze diagnose, want de infectie is goed te genezen met antibiotica, en daar heb ik flink wat van meegekregen: voor 10 dagen Oracilline, Paracetamol en Econazole-poeder voor tussen de tenen.
Opgelucht kwam ik terug en ben gelijk naar Pharmecy gegaan en de eerste pillen gaan slikken. Wel ontzettend behulpzaam van Mm. Beaufrere dat ze me gebracht heeft, gewacht in wachtkamer. Die behulpzaamheid, die gastvrijheid, geweldig!  Ik ga die Fransen steeds leuker vinden!

En ik ben La France nog niet uit, zit ongeveer ter hoogte van Poitiers, het is nog een heel stuk naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Ik ben zo blij dat ik de tijd heb!

4 thoughts on “Naar de Docteur

 1. Gelukkig is het met medicijnen te verhelpen. Veel sterkte en hopelijk ben je snel opgeknapt😀. Geniet van de omgeving waar je nu zit en doe rustig aan. Je hebt de tijd!! Rusten in het zonnetje, lekker eten en drinken, dan kun je er over een paar dagen weer tegenaan. Groetjes Margot

 2. We hebben elkaar ontmoet op de pelgrimshoeve tijdens het voorbereidingsweekend. Ik volg je al vanaf Reims ook omdat ik dezelfde route loop als jij (handig voor de adresjes). Ik vertrek denk ik maandag vanaf Amsterdam. Andrys vertrek niet te overhaast, dank aan het spreekwoord uit Afrika, gelezen in Vessem: “Jullie westerlingen hebben horloges, wij hebben de tijd.”

  1. Hoi Frans, ja je hebt gelijk, maar ik heb soms teveel onrust in me en dan wil ik weer verder! Jij ging toch met zo’n wealy?
   Voor mij is het goed dat ik letterlijk tot stilstand kom!
   Stilstaan om verder te gaan, voor mij ook iets wat nieuw voor me is en waar ik nog veel in te leren heb.
   Frans,ik wens je alle goeds op op jouw Camino, geniet er vooral van!

   Buon Camino! Andrys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s