Zielepootje

image

Dag 31:
Vanmorgen best laat uit La Chatre vertrokken, ik werd voor mijn doen laat wakker: om half acht. Snel alles bijelkaar gepakt, nog een croissant, een kop koffie, boel wat opruimen en weg.
Ik had het er na drie nachtjes daar wel gezien, gisteren nog zalf op voet gesmeerd, gekoeld in ijskoud water, rust. Maar vanmorgen merkte ik direct dat het nog niet goed is. Toch alle moed bijelkaar geraapt en vertrokken.
Bij het gehucht Montgarni liep ik helemaal verkeerd, het is een beetje verwarrend dat soms de GR654 gelijk loopt met Pelgrimsroute, maar soms ook niet. Dan ga ik in de fout. Vandaag helemaal, want het is echt een zielepoot verhaal. Onderweg echt heel mooi, kastelen, beekjes, vlinders, mooie paden.
Maar ik word afgeleid door mijn pijnlijke rechter voet. Heel rustig lopen, het everwicht verplaatsen naar andere voet, leunen op stok, modderpakkingen, zalf, het helpt allemaal niks.
Ik probeer rustig aan in Cluis te komen, ben nu ergens in de buurt van Neuvy-Saint-Sepulchre, loop rustig door, niks forceren, op zijn tijd rust. Vanavond zien we wel verder.
In Neuvy-Saint-Sepulchre liep ik langs een huis met afbeelding van ‘l Amis de Route de Saint-Jacques, even bij de poort naar binnengekeken. Het blijkt een Gite zijn: “Le Relais de la Vieille Route”. Er is niemand en ik besluit aan te bellen bij het aangrensende pand. Gelukkig zijn de mensen thuis en kan ik mijn zielepoot- verhaal in geuren en kleuren vertellen. Alle begrip, zelf een ijscooler voor het arme voetje.
Nou, Andries is niet eigenwijs, maar wel blij uit La Chatre weg te zijn. Dit is een betere plek voor revalidatie!

One thought on “Zielepootje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s