Slenteren

image

Dag 30:
De winkels zijn vandaag weer open in La Chatre. Wat meer leven in de brouwerij! Vanmorgen eerst naar Pharmacy gegaan om zalf te halen, die ontsteking tegengaat. Want zoiets zit daar, het voelt warm, gloeiend aan. Zolang dat niet wegtrekt loop ik nog niet verder.
Bij de Coiffeur liet ik me lekker kort knippen, Madam Sandrine deed flink haar best, ook om zich verstaanbaar te maken. In Hotel Du Commerce dronk ik kop koffie en kwam daar Nederlanders tegen die een huisje in de buurt hadden. Bleek dat ze uit Weert kwamen en dat hij nog familie in Helden had wonen..
Hij hielp me met installeren wifi op mobiel, want dat lukte me zelf niet. Zij gingen geregeld naar dit café, alleen al voor de wifi. Ook vertelde hij dat je bij elk Bureau voor Toerisme wifi hebt. Nou, dat weet ik dat voor volgende keer!

Na deze leuke ontmoeting weer teruggegaan naar de Presbytere, zalf op mijn voet gesmeerd, ansichtkaarten geschreven, en lunch klaargemaakt. Ik heb nog eten genoeg, dat moet wel op als ik morgen verder ga. Als! Ik hoop echt dat het over is morgen, maar zolang er een ontsteking zit, loop ik echt niet.
Tijd om stil te staan dus: iets raars: onderweg naar Postkantoor kwam ik een zwerver tegen met een rode rugzak, ik had ‘m al eerder gezien een dezer dagen. Als ik uit raam kijk van mijn plekje hier bij Presbytere zie ik de zwerver lopen, hij belt bij de pater aan, maar mag hier blijkbaar niet slapen.
Eigenlijk raar, ik kies er zelf voor om op deze manier naar SdC te gaan en krijg overal onderdak. Een dakloze, zwerver niet. Eigenlijk oneerlijk, ik zou ook een B&B kunnen betalen, maar zit hier omdat het goedkoop is.

Knoop doorgehakt: ik ga morgen verder, hoop rond vijf uur in Cluis te zijn, waar ik al gereserveerd heb in de Refurge pelerin, de madam van administration van Presbytere heeft gebeld. Gewoon rustig aan morgen, genieten van het mooie weer, van de mooie omgeving. En op zijn tijd efkes rust.

Een pauze maakt ook onderdeel uit van de muziek.

   Stefan Zweig
(uit: “Het geheim van de schelp” )

2 thoughts on “Slenteren

  1. zo leuk om je te volgen op je reis Andries! Helaas niet zo,n goed nieuws over Tien; ze is vandaag naar eerste hulp geweest wantontstekingen o.a in mond en op tong. Eten en praten doet zeer .
    Allerlei onderzoeken ondergaan , morgen naar KNO arts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s