Franse slag

image

Dag 28:
Voor de mensen die het gisteren niet begrepen, het gaat erom dat ik het kind in mijzelf hier sterk tegenkom. Ik wil er mee zeggen, dat ik dat kind in mij koester.
Gistermiddag liep ik zoals gewoonlijk de laatste kilometers weer verkeerd, ik raak er aan gewend, dat hoort bij mijn Camino. Ik moest rechtsaf slaan bij een kruis en deed dat kilometers te vroeg.
Weer helemaal teruggelopen, toen ik het niet kon vinden. Daarna liep ik zo, maar wel vermoeid naar La Petit Preugne (Pruimenboom), waar Monique en Pierre al op me wachten, een ouder echtpaar. Zij was 69 en hij 55. Ontzettend lieve mensen, ik werd helemaal in de watten gelegd, de houtkachel gingen aan, lekker koffie, lekker eten. En slapen in een groot tweepersoonsbed.
‘s Avonds werd er zoals overal hier laat gegeten, dat is toch een sociale bezigheid in La France! Moeten ze in Hollandais ook maar invoeren. Eten, kletsen, vier of meer gangen. Je bent zo bezig tot een uur of half tien.
Monique en Pierre verblijven van maart t/m oktober in dat huis, in de winter zijn ze in hun huis aan de Middellandse Zee, ergens bij Nice in de buurt. Rijke mensen? Nee, helemaal niet, gewone mensen met het hart op de goede plaats, ze wilden ook niet meer dan
€ 30,- Voor slapen, douchen, diner en ontbijt, daar verdienen ze niet veel aan.
Monique hield een hele administratie bij van de Pellerins die bij hen waren geweest, een heel boek vol! Ik kwam er nog pelgrims tegen waar ik een blog van gevolgd had. En overal vandaan: Duitsland, Polen, Canada, Schotland, Hawai, België, je kunt het niet zo gek bedenken of er kwamen pelgrims vandaan.
Vanmorgen ontbeet ik met Monique, Pierre sliep uit op Paaszondag. Nadat we afscheid genomen had aan de wandel gegaan, richting Chateaumeillant, bestemming voor vandaag is La Chatre met een dakje op de a. Ongeveer 26 of 27 km….als ik me niet verloop. We houden u op de hoogte, als er wifi is….En ja hoor: op het end de bordjes weer eens kwijt: toen ik Navnav ging kijken stond ik voor het gebouw van de Presbytere. Jacobus ook al in La Chatre!
Een pater uit Afrika regelde alles, ik blijf hier twee dagen, heb vanaf gisteren last van rechter voet, pijn trekt van kleine teen naar achteren, niet echt prettig met lopen. Ik denk dat het komt door dagen kilometers door hoog gras, ongelijke ondergrond, plassen lopen. En ik loop alweer vanaf maandag, dus weer tijd voor wat rust. Mooie rustige plek.
Ik heb er bijna 1088 km opzitten vanaf Sint Jabik,  488 km vanaf Reims.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s