Bezinning

image

Dag 28:
Daar zit je dan, in een Refuge Pelerin van de Presbytere in La Chatre. Gisteren hier naar toe gestrompeld, die rechtervoet irriteert echt, het zijn volgens mij de middenvoetbeentjes, bij de middelste tenen (3). Bij aankomst de bergschoenen uitgetrokken, maar lopen op “crokx” ging helemaal niet, nog meer “gehompel”.
Een leuk stadje, alleen was alles gesloten, een terrasje bij café was open.
Toch maar weer terug gegaan naar mijn pelgrims-herberg en daar wat sardientjes uit blik, brood, kaas gegeten, koffie gezet. Nou, ook wel eens leuk hoor. De rechtervoet heb ik ‘s avonds flink gekoeld in de hoop dat over gaat.
Nog wat gelezen, de dagelijkse sms met Ans, dit keer ook nog met Iza.
Daarna gaan slapen, lekker bedje.

Met wakker worden vanmorgen voelde ik niet veel verschil met gisteren, nog even pijnlijk daar net onder de wreef en voor mijn tenen….
Vandaag er niet teveel op lopen scheelt denk ik, ik wil niets forceren, beter een dag niets doen dan geblesseerd verder. Ik moet nog een heel eind, dus…

De hele dag fijn weer, maar ondanks dat Fransen geen tweede Paasdag hebben was alles dicht. Alleen de Carrefour was tot 12 uur open. Flink boodschappen gedaan, als ik hier paar dagen bivakkeer dan moet er wel eten op de plank komen. Nog wat rondgelopen, zo goed als dat ging, terrasje gepakt. Veel motormensen daar. Nergens wifi.

Het is nu 18:30 uur en het gaat gelukkig wat beter, maar ik blijf tot woensdagmorgen, ik wil niks forceren. Dan loop ik woensdag naar Neuvy-Saint-Sepulchre of naar Cluis. Hangt er vanaf hoe het met de voet gaat.
Voor mij ook een leerproces om op zijn tijd de rust te nemen, dat ligt niet zo in mijn aard.

Vertraag,
vertraag,
vertraag je stap.
Stap trager dan je hartslag vraagt.

Verlangzaam,
verlangzaam,
verlangzaam je verlangen.
En verdwijn met mate.

Neem niet de tijd
en laat de tijd je nemen.
Laat.

     Leonard  Nolens
     (Uit: ” Het Geheim van de Schelp” )

3 thoughts on “Bezinning

  1. Ha Andries, wat jammer nou dat je last hebt van je rechter voet. Ik hoop dat deze snel geneest, neem inderdaad op tijd je rust, belangrijk voor je lijf en vooral voor je ledematen!😀 je hebt in ruim 3 weken tijd toch aardig wat km. afgelegd. Alleen is de bewegwijzering niet altijd even goed in Frankrijk, nooit geweest😂, maar gelukkig kom je er toch mbv NavNav. Geniet van je rustdagen, zodat je woensdag weer kunt vertrekken naar het diepere zuiden. Sterkte met je voet, als het niet gaat, neem je toch nog een rustdag, je hebt de tijd aan jezelf en forceren heeft geen zin. Het mooie lenteweer komt er ook aan, dus volop genieten! Groetjes van je collega.

  2. Hoi Andries, Stap voor stap en in jouw tempo. Je voeten zijn je kapitaal dus verspil het niet. Ik wens je de komende dagen-weken veel ont-moeten. Zonder haast is het fantastisch om te lopen. Buen Camino

    1. Hoi Eugene, voor mij is dit een leerschool en bij mij werkt het zo dat ik het blijkbaar eerst moet ervaren. Maar ik knoop je advies in mijn oren!
      Bij jou thuis in Velden lijkt het mij ook afzien… Groetjes Andries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s