Herberg Nos Repos

image

Dag 24:
Vandaag liep ik maar kilometer of acht, ik had gisteren al gebeld naar Herberg Nos Repos in Augy-sur-Aubois en kon daar vandaag terecht. De Herberg is opgezet door Hanny en Rene Heinrichs.
Ze werken met hospitalero’s, vrijwilligers die de gasten ontvangen, opvangen. Ik werd vanmorgen ontvangen door Tom en Loes, twee oud-pelgrims, die met de fiets naar Santiago de Compostela waren geweest. Heel warme gastvrije mensen, waar ik nu met warmte naar terugkijk.  Gek is dat, dat je ‘ s morgens nog vreemd tegen twee onbekenden aankijkt en ‘ s avonds het gevoel hebt dat je ze al heel lang kent. Zo’n goede gesprekken, zo’n diepgang; onvoorstelbaar!
En ik vraag me dan af: komt dat door die mensen of komt dat door mij, omdat ik een stukje van mezelf hier onderweg leer kennen, wat heel ver weggedrukt is geweest? Ik denk een combinatie van die twee, maar koester wel dat gevoel. Mooi dat deze Reis me zo veel oplevert. Alleen daarvoor zou je al zo ver gaan lopen.
Niet lopen om het lopen, maar om diepere lagen in mijzelf te (her)ontdekken, daar gaat het om. Dit is nog maar het begin, dus ik ben heel benieuwd waar ik uiteindelijk uitkom.
Nu zit ik in na te genieten van een heerlijke maalijd en een goed gesprek in de Pelgrimsruimte bij de houtkachel, buiten is het helder en koud. Veel sterren aan de hemel. Ik ga gerust naar bed, ik heb voor morgen alweer een slaapplek, zo’n 20 km verderop, in Ainay-le-Chateau. Steeds verder Frankrijk in, steeds verder weg van huis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s