1000, duizend, tusend, mille,

image

Dag 23:
In Espace Bernadette las ik gisteren nog een boekje over de heilige Bernadette in Lourdes. Een wonderlijk verhaal, met allerlei ondervragingen erin door de veldwachter, mensen van de kerk.
Om aan te tonen dat Bernadette’s verhaal waar is. Ik vind het wel wonderlijk en vraag me af of er dan nog steeds dit soort “verschijningen”  of wonderen gebeuren. Want dan wil ik het wel meemaken.
Ruud had gisteravond het boekje nog aan mijn deur opgehangen.
Vanmorgen vroeg opgestaan, even gewacht en daarna samen met Ruud ontbeten. Hij wil kleinere afstanden gaan lopen, eerst met uitvalbasis Espace Bernadette in Nevers. Na het eten afscheid genomen en door de receptioniste alvast de gite in Sancoins laten reserveren. Om vijf uur daar…
In Nevers bezocht ik nog de Cathedrale, daarna de brug over de Loire over en daarna ging het stukken over de uiterwaarden. Ik was gelijk de weg kwijt, afgeleid door reeën die er rondliepen. Net het paradijs daar.
Via een hek bij een fabriek kwam ik weer in de bewoonde wereld, maar liep daardoor wel 5 km om.
Na een tijdje vond ik eindelijk de route weer, bij een wonderlijke oversteek over een rivier. Er liep namelijk een kanaal met een brug over die rivier. Nooit gezien zoiets.
Het was in de buurt van het gehucht Le Guetin, en net alsof Jacobus het in de gaten had, begon het heel hard te plensen. Ik besloot de Auberge daar in te gaan en realiseerde me dat ik net de 1000 km-grens was gepasseerd. Duizend kilometer vanaf Sint Jabik in Fryslan! Nou, ik heb mezelf een beetje getrakteerd, heerlijk gegeten! Dankjewel Jacobus.
De route verder naar Sancoins was niet niet een van de leukste, kilometers lange kaarsrechte weg door een bos, er kwam werkelijk geen eind aan. Jullie weten dat ik geen liefhebber van bospaden ben, geef mij maar de ruimte, of een pad langs het bos. Maar niet uren tussen de bomen in, dat is saai.
Het laatste stuk ging langs een kanaal, ik werd daar gebeld de Mademoiselle Cindy van de Mairie. Waar ik bleef? Waar ik was? Afspraak was inderdaad 5 uur, maar door dat rondgedwaal van mij was het later geworden. “Pardon!”
Een uurtje later was ik daar en Cindy stond al op me te wachten. Ze bracht me naar de Gite, ontzettend netjes, maar goed, een goede plek.
Nog wat stukjes stokbrood, een rode bietensalade, wasje ophangen en dan gaat deze pellerin hollandaise plat.
Morgen na twee lange etappes een korte: 7 km, naar de Nederlandse Herberg Nos Repos in Augy-sur-Aubois.

2 thoughts on “1000, duizend, tusend, mille,

  1. Hallo Andries,
    Wat heerlijk om door het volgen van je verhalen en foto’s een beetje mee op pad te mogen gaan. Geniet, ervaar en heb lief……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s