Zondagavond.

image

Dag 21:
Het is zondag 29 maart, we zitten in de Gite de Pierre in Champlin, Ans, Frank, Jan, Iza en ik. Het uit-etengaan is niet doorgegaan, hier zijn de meeste restaurants op zondagavonds gesloten.
Alle restjes bijelkaar gegooid en toch nog heerlijk gegeten hier aan de keukentafel. Eieren met wilde knoflook, paprika, tomaat, gekruid met peper. En heerlijk stokbrood, vers brood erbij.  Van te voren de Bourgondische champagne nog gedronken, die we cadeau hadden gekregen van Madam Meunier, de verhuurster van de de Gite.
Gisteren waren we in Nevers, de enige grote stad hier in de buurt,  en besloten om vandaag ergens uit eten te gaan.
Met Madam Meunier had ik gisteren afgesproken om een stempel te halen voor mijn Pelgimspaspoort bij de Mairie. Daar waren vandaag voor de region Nievre verkiezingen. De Maire van Champlin was een vriendelijke oude man en werd bijgestaan door een alleraardigste mevrouw.
Met de man van Madam Meunier bekeken we nog de kerk, uit 1866. Gebouwd op de restanten van de oude kerk, die vernietigd werd samen met de meeste huizen van Champlin. In 1851 is dit gebeurd met een vreselijke storm, of tornado. Er blijkt een glas-in-lood-raam van Jacobus te zijn. Champlin past dus helemaal in mijn Weg naar Santiago de Compostella.
Ook de Gite waarin wij verblijven is toen vernield, het enige wat bewaard gebleven is,  is de kelder. En die schijnt rond 1300 gebouwd te zijn. Interessante geschiedenis, de man van Madam Meunier vertelt er van alles over.
De hele dag heb ik last van het feit dat mijn liefsten, Ans, Frank, Jan en Iza, morgen weer gaan. En dat het wel tot mei duurt voor ik Ans weer ga zien. Een lange tijd dus, voor Ans, voor mij. Voor de kinderen zal het misschien nog langer duren, al hebben Frank en Jan wel plannen om ook nog een stuk mee te lopen. En Iza komt waarschijnlijk mee met Ans mee naar Santiago als ik daar aankom.
Dit weekend, met Ans haar 50ste verjaardag zaterdag was een mooie onderbreking van mijn Reis. Morgen ga ik verder in Premery richting Nevers.
Een heerlijk weekend was het, moeilijk om weer alleen door te gaan, moeilijk voor Ans weer richting Nederland te gaan.
Maandag ben drie weken onderweg, benieuwd waar ik over drie weken zit….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s