Saint Reverien

Dag 18:
Afscheid nemen, alweer: ik vind er niks aan, bij Huberta en Arno heb ik sterk het gevoel dat ik die terug ga zien. Wat een geweldig leuke mensen, ik had ook hier het gevoel liefdevol opgevangen te zijn.
Allemaal van die kleine dingetjes, waar je van kunt genieten als je zo met je rugzak onderweg bent: een frisse handdoek, een schoon kussensloop, een electrische onderdeken, omdat het zo koud is in de Morvan. Dat is echt verwennerij en daar houden pelgrims wel van, na een dag bergop, bergaf. Ikke wel, ik moet zo nu en dan even in de watten gelegd worden.
Want daar merkte ik ook vandaag weer, de ene dag is de andere niet, vandaag voelde ik mij erg vermoeid, misschien wel omdat ik mij gisteren flink heb uitgesloofd bij Arno en Huberta. Ik was vanmorgen wel uitgerust, maar kreeg onderweg paar inzinkingen, ik smt-ge Ans nog dat het niet alleen maar leuk is,. Nou vandaag was zo’ n dag. Niet erg leuk. Misschien wel omdat ik na een paar dagen weer op mezelf ben aangewezen, dat voelt soms eenzaam, alleen.
Heel vaak onderweg kan ik daar van genieten, omdat het heel speciale gedachten naar boven brengt. Maar vandaag niet, ik voelde mij moe en alleen. Maar ik weet dat ik morgen niet meer alleen ben, verheug me daar op.
Het was vanmorgen best wel lekker weer, vanmiddag betrok het. Ik wandelde door leuk stadje, Corbigny. Wat boodschapjes gedaan, ik mocht met rugzak de winkel niet in, zo bang zijn ze dat je iets omstoot.
In Saint Reverien stond Monsieur Thionnet al op me wachten, de  Gemeentegite is een leuke plek, kost €10,- en er staan allerlei blikken eten flessen wijn en bier, voor weinig geld. En  Monsieur Thionnet heeft mjn vuile was meegenomen, die komt hij morgen weer schoon afleveren en hij brengt dan gelijk ook een stokbrood voor me mee.
Nou dat is toch weer na een dag afzien pure verwennerij, het gaat weer beter met me….

image

       Winkeltje in Corbigny.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s