Even geen Camino, Feest!

image

Dag 19, 20, 21:
Ik ben vanmorgen een beetje raar weggegaan uit Saint-Reverien. Het electrische kacheltje werkte niet en dat gebruik ik wel eens om kleren snel te laten drogen. Ik was gisteren zo slim geweest om dunne handdoek en zakdoek op een tl-lampje te drogen. Dit ging goed, maar toen ik er natte sok oplegde, kon het lampje waarschijnlijk zijn warmte niet kwijt. Gevolg: lampje gesmolten en de sok bijna verbrand. Stom, stom, stom! Ik vind altijd heel erg om iets van iemand anders kapot te maken.
Toen Monsieur Thionnet om 8 uur de pain en de schone was kwam brengen gelijk tegen gezegd: “Accident, cathastophe, stupide”, waarbij ik naar het lampje en naar mezelf wees. ” Pardon, excuses.!” Maar Monsieur Thionnet deed er niet moeilijk over, ik hoefde ook niks te betalen. We namen afscheid en ik bedankte ‘m.
Nadat ik alles gepoetst had, toch wat extra geld in het bakje gelegd, waar je normaal de kaas, chips, yoghurt, bier of wijn betaald.
Daarna de modderschoenen aangetrokken en richting Champlin gelopen, zo’n 6 km van Saint-Reverien.
Ik zag Champlin al vanaf een heuvel liggen en smt-te met Ans, zij zaten nog in de file voor Maastricht.
Voor elf uur was ik bij Gite de Pierre, er is nog niemand, de deur is op slot. Ik ben heerlijk in het zonnetje gaan zitten in de tuin,  totdat ik zag dat iemand de luiken opendeed. Het bleek Madam Nicole Meunier te zijn, zelf geboren in dit huis. Ze liet van alles zien en vertelde ook nog over de geschiedenis van Champlin en het huis, heel interessant! Nu brandt de verwarming en zit ik te wachten tot mijn geliefden komen. Ik heb er zin in, verheug me op weekend samen, even geen Camino!
Samen met de kinderen Ans’ vijftigste verjaardag vieren, op wel een heel speciale plek, in Frankrijk.
Geen Camino, maar ik kan wel zondag een stempel halen in de Mairie, hier in Nievre zijn zondag de verkiezingen. En ik kan via Madam Meunier de sleutel va de kerk krijgen, ik zag dat dat daar een glas-in-lood-raam van Jacobus moet zijn.
Dus nu ook weer “mediastilte”. Volgende week is de https://andrys1956.wordpress.com weer in de de lucht, cloud of hoe je dat ook noemt.
Als ergens wifi is dan horen jullie weer van mij, hoi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s