Dubbel gevoel

image

Dag 22:
Vandaag om een uur of half zes aangekomen in Nevers. Vanmorgen wat  laat vertrokken uit Champlin, we hadden ons verslapen….in de nieuwe zomertijd. Snel alles opgeruimd, ontbeten.
Daarna hebben Ans en kinderen me naar Premery gebracht. Daar regende het flink, ik heb de regencape aangetrokken. Vreselijk om zo afscheid te nemen, dit keer duurt het veel langer voor ik Ans of kinderen weer zie. Ik ga met dubbel gevoel aan de wandel. Blij om weer verder te gaan, maar wat verdrietig om weer afscheid te nemen.
Het is direct al weer een hele wandeling, bijna 30 km. Gelukkig is het na half uur wandelen droog en dat blijft het ook de hele dag. Ik loop ‘s middags in t-shirt en het is echt fijn wandelweer: prachtige wolkenluchten, mooie kasteeltjes, prachtige landschappen. Op sommige plekken is de Nievre buiten zijn oevers van al die regen van de afgelopen dagen.
Om een uur of vijf loop ik Nevers binnen en verloop me onmiddellijk. Navnav kan me ook niet helpen en ik loop maar wat als kip zonder kop.
Als ik een Madam op straat vraag waar het Bernadette-Centum is, blijkt het 50 meter verop te zijn. Ik schrijf me in, ga me douchen, doe mijn wasje. Als ik naar eetzaal wil gaan, komt ineens Ruud, die ook bij ‘l Esprit du Chemin was, bij Arno en Huberta. Wat leuk! Hij is wat te hard van stapel gegaan en is geblesseerd, last van zijn knie. Hij heeft nu drie rustdagen hier in het Bernadette-Centrum. Hij vertelt dat De Heilige Bernadette hier opgebaard is, gebalsemd, we kijken na eten nog even, heel indrukwekkend, maar ik moet ook aan Sneeuwwitje denken, in haar glazen kist…..
Morgen weer verder, benieuwd waar naar toe, straks nog even een plannetje maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s