Vallen en weer opstaan

Dag 13:
Vanmorgen weer op tijd opgestaan, eerst koffie en lekker ontbeten, voor onderweg ook nog wat boterhammen gesmeerd. Om 8 uur liep ik door de straatjes van Chablis, waar bijna om het huis wel een wijnhandel zit. Chablis is bekend door de witte wijn.
Na wat omgeloop zoals gewoonlijk liep ik dan Chablis uit, bij een hotel probeerde ik nog wifi op mobiel te krijgen buiten, maar helaas..Een stuk verder hoorde ik allemaal gepraat door microfoon, het leek wel Tour de France. Bleek dat er vandaag een Ralley werd gehouden. Allemaal tentjes, met automobielfanaten. Maar gauw doorgelopen, auto’s zie ik genoeg, ik hou meer van rust. Nou een half uurtje later vond ik die rust, weer in de wijnvelden, ik moest er eerst wel zo’n 250 m. voor klimmen, hijg, hijg….
Na heel veel wijnvelden in de mist, kwam ik op een gebied waar geen wijnstronken meer stonden. Weer bossen, weilanden, ik vind dat prettiger en merk dat ik in die stilte, in die cadans van lopen hele gesprekken ga houden met de geliefden die er niet meer zijn. Even bijpraten in het Frysk soms, dat hangt van af met wie het gesprek is.
In een dorpje probeerde ik het Maison de Randonneurs te bellen voor een slaapplek voor vannacht. Ik kreeg er een voicemail aan, de dame zei dat ik een ander nummer moest draaien, maar denk je dat ik die nummers kon verstaan? Nee, dus, ook niet toen ik voor de tweede keer belde. Ik zat op een bankje en er kwam een jongetje en een klein meisje aangelopen, ik heb ‘m gevraagd of hij de cijfers voor mij in een boekje wilde schrijven. Etienne et Zoë, zo heetten ze. Ze vonden het wel leuk en gingen het verderop maman vertellen.
Vlak voor Auxerre stonden jongens met petjes en VW-Golfjes bier te drinken en weed te roken, ik rook het van afstand. Ze keken me raar aan en ik hen.
De weg ging naar beneden en ik pakte het routeboekje om te kijken of ik links of rechts moest, ik keek en toen voelde ik dat ik viel, ik was gestruikeld over een verhoging in het wegdek. Stoffel Staf kon de val ook niet meer opvangen en ik rolde over de straat. De linker elleboog helemaal kapot, schaafwonden op mijn handen door het proberen de val op te vangen en mijn neus en voorhoofd vol schrammen. Met zakdoek en water zoveel mogelijk schoongemaakt, het beet en schrijnde erg en mijn gezicht bleef nog lang bloeden. Zo voelt het dus als je op het asfalt valt, ik heb het al zo vaak bij wielrenners gezien. Nu ik dus.
Met een gehavend gezicht en pijnlijke ledematen Auxerre binnengelopen. Bij een stoplicht had een vrouw pech met haar auto, ze zaten allemaal te toeteren: samen met een skater de vrouw geholpen om de auto aan de kant te zetten.
De Cathedrale was ook hier weer een pracht, kaarsje opgestoken, weer veel foto’s gemaakt en bij Paroisse ernaast en stempel gehaald, mevrouw belde ook nog Maison Des Randonneurs, maar dat was gesloten. Op een kaart liet ze zien waar de Jeugdherberg was. Daar ingeschreven, eerst gaan douchen en daarna de wonden verzorgen, vooral de elleboog ziet er lelijk uit. Sterilon, gaasjes, pleisters, ik zie er niet uit. .
Nu eerst de blogs postten van drie dagen, er is weer wifi….

image

3 thoughts on “Vallen en weer opstaan

  1. No nit meer gekke dingen doan Andrys, must noch een hiel ein ! Bin blij da’st troch gean kest ! Tink om de drempels, bliksem !

    1. Beste Boacke, det binne no ien kear knoffelige en hiel handige minsken. Lokkig giet it faker goed as ferkeard, mar soms ha je sa’n dei. It nuvere is dat ik elke kear op myn noas val.
      Soe it kinne dat it komt dat ik Stoffel yn de han ha….?

      Leafs fan fyn lyts knoffelige broerkr

  2. Hoi Andrys, rot voor je dat je zo hard bent gevallen. Je weet dat in Februari mij dat ook is overkomen. Opeens lig je er! Rustig aan. Loop met aandacht. Groet Mirjam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s