Rust

image

Dag 8, 9, 10:
Zo, ik heb 8 dagen gelopen, tijd om even wat bij te komen. Ik merkte dat ik steeds dingen kwijt raakte, vergat. Bij mij een teken dat ik in rustiger aan moet gaan doen en rust nemen
Vannacht ging het slapen in de Jeugherberg niet zo goed, weer last van die rib en ik had onverzoenlijk veel gegeten na die lange tocht en wat er daarna gebeurde.
Ik merk dat ik er moeilijk tegen kan als dingen anders verlopen als ik verwacht, gepland had. Toen ik gisteren voor een dichte deur kwam na al die kilometers lopen, dan houd ik mij groot, maar eigenlijk zou ik het liefst een potje janken. Dat doe ik dan niet, als grote vent, maar dat gevoel is er wel.
Je weet dan ook niet hoe blij ik was dat ik die Jeugdherberg vond in Rosieres. Er liepen allemaal vage types rond, bijvoorbeeld een man, die de broer had kunnen zijn van Demis Roussos, ook al in een jurk. Verder een oude man met een baard die onduidelijk van alles deed. Toen ik alleen wilde gaan eten vroeg de beheerder of ik niet in de keuken wilde zitten aan de keukentafel, daar stond de tv aan, veel gezelliger zei hij. Nou, al die vage figuren kwamen er zitten, een schaal met een enorme kip werd er neer gezet en iedereen begon stukken van die kip te plukken, wijn, salade, stokbrood erbij. Ik kreeg ook nog iets erbij met kool en later een kaasplankje. En als desert nog een stuk heerlijke taart.
Met de buik hartstikke vol naar bed gegaan. Niet goed geslapen zoals ik al zei. Om half zes heb ik Ingeborg, waar ik deze week naar toe zou gaan, een mailtje gestuurd met de vraag hoeveel dagen het nog is tot bij haar in Etourvy.
Vanmorgen toen ik wakker werd had ze al geantwoord, ze had blijkbaar in de gaten dat ik er helemaal doorzat. We spraken af dat ik zou lopen tot Bouilly en dat zij mij daar op zou halen.
Het was een prachtige wandeling, wel niet de route van het boekje, maar het zonnetje scheen en je zag de mist nog boven de heuvels in de verte hangen. Het leek net of ik de lage landen of de “pays bas” verlaat en meer het heuvelland inga. Om een uur of twaalf was ik in Bouilly en vijf minuten later kwam Ingeborg me halen. Een heel hartelijke vrouw, zeer gastvrij en heel mooi wat ze hier doet op WeerWoord. Het spreek mij erg aan, kijk maar eens op de website van “WeerWoord”.
Het mooiste was dat ze ook Z- verpleegkundige is geweest op Severinus, waar mijn zoon Frank nu werkt. Toeval? Ze heeft vroeger in Venlo gewoond, dus we
hebben iets om over te praten…Ik blijf hier tot donderdag en ga waarschijnlijk
via andere route verder, de GR654, die loopt hier langs het huis!
Misschien ga ik zelfs de route aanpassen om eventueel langs Taize te gaan. Ik hou ook drie dagen mediastilte, jullie horen na donderdag wel hoe het met mij is. Doei!

5 thoughts on “Rust

 1. nou Andries Hou je rust en veel sterkte komt allemaal goed, dat kan je wel eens hebben. Groetjes Ton

  1. Hoi Ton, dat was ik wel van plan, op zijn tijd een paar daagjes niet lopen, uitrusten. Daarom heb ik er zo’n lange tijd vrij voor genomen, ik moet niet gevoel hebben opgejaagd te worden door de tikkende klok…. Groetjes Andries

 2. Hoi Andrys,

  Zeer verstandig dat je het even rustig aan gaat doen. Je hebt ook al vrij veel meegemaakt in deze acht dagen. Iets minder jagen is dan precies wat je nodig hebt.
  Hou vol en vergeet het belangrijkste niet : geniet ervan.

  Buen Camino,
  Jeroen

 3. Goed idee Andries om via Taize te lopen! Neem de tijd en de rust!
  T’is tenslotte een pylger tocht!

  1. Ha broer, ik ha my der betocht, nei dizze trije dagen rest, gean ik langs de GR654 nei Vezelay, ik wol graach in oare kear nei Taize…en dat kombineare mei pear dagen mei Ans en har mem en Henk hjir nei ta. It is hjir echt prachtig Boacke, moai initiatief fan Ingeborg. It spreekt my oan, hja is tige gastvrij en ik kom hjir moai tot rest.

   Leafs fan broerke Andries

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s