Kaarsrecht kanaal

Dag 8:
Vanmorgen alweer vroeg opgestaan, ik wilde het gebed van de drie broeders meemaken in de voorkamer, die ze kapel noemden. Net zoals laatst bij de Foyer de Charite vond het heel indrukwekkend, al versta ik er niets van, het ritueel van half zingen, half opzeggen, vind ik mooi.
Op een gegeven moment ging het gebed ook ook ver mij, ze baden voor me, voor mijn Reis naar Santiago de Compostella. Ik was ontroerd, ik merk dat bewondering heb voor hun keuze zo te leven. Frere Andre zei nog dat ze bewust zo in commune leefden, ik heb daar respect voor.
We namen afscheid, ik nam nog wat foto’s en ging weer richting kanaal, nog ren half stokbrood gehaald bij de boulangerie. Mooi bovenop de rugzak gebonden.
De hele route ging vandaag langs een kanaal, er kwam echt geen eind aan. Maar ik vond het wel lekker, gewoon doorstappen, blik op oneindig, daar kan je soms je hoofd lekker leeg mee maken. Soms is dat nodig en vandaag lukte dag goed.
Ik liep al om een uur of vijf Troyes in. Daar ging ik eerst naar de Cathedrale Notre Dame. Echt heel mooi, ik geloof dat ik ‘m van binnen nog mooier vond als die van Reims. Een hele mooie licht inval en geweldige glad-en lood ramen.
Weer verschillende kaarsjes opstoken bij Maria, dat moet gewoon!
De slaapplek bleek niet gemakkelijk te gaan als ik dacht. Frere Andre had iemand gebeld, maar de voicemail er aan gekregen. Ja en toen ik kwam was er dus niemand.. Nog van alles geprobeerd, maar nee. Toen ik weer richting Cathedrale liep kwam ik een mevrouw tegen met een hondje. Zij wilde me helpen en bracht me in contact met mensen uit Kameroen, die me vliegensvlug maar de bus begeleiden richting Jeugdherberg. Ik reed in de bus door allerlei Banlieu’s van Troyes en toen ik uitstapte bleek dat ik via de Rue Jules Ferry naar de Jeugdherberg moest lopen. Ik had daar ‘s midags al gelopen…
Nou ja, eind goed al goed. Mijn buikje vanavond flink volgegeten, lekker Grimbergen biertje erbij. Toch weer die Jacobus he! Proost!

image

3 thoughts on “Kaarsrecht kanaal

  1. De Camino: enkele dagen geleden eindeloos langs het spoor, nu eindeloos langs het kanaal. Allemaal wijzen van vervoer en verplaatsen. De Camino is zo niet alleen een weg van aarde (het modderpad), maar ook van water (het kanaal), van vuur (de oude trein). Waar vind je de lucht om alle elementen vol te krijgen: ik denk de lucht van het gebed bij zowel de nonnen als de broeders.
    Boeiend deze ontmoetingen.
    Buen Camino
    Theo

  2. Hoi Andrys, vandaag ben je precies een week onderweg en wat heb je al veel blog’s geschreven! Ik ben blij verrast en leef helemaal mee. Je suis un peu jaloux. Geniet er van. Het komt je toe…. Groet van Mirjam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s