In het bejaardenhuis bij de nonnen in Sezanne.

image

Dag 5:
Even een korte sfeerimpressie. Ik had een beetje vervelende dag vandaag en raakte ook paar keer de weg kwijt. Mijn vriend Navnav wil me dan langs autowegen de goede kant op wijzen, maar dat is vanzelf niet zo leuk, lopend over het gras en met al dat verkeer.
Al met al kilometer of vijf omgelopen.
Ook vandaag weer veel paden die helemaal kapot zijn gereden door tractors of zo, die wielen zijn er wel een halve meter ingegaan. En dan in zo’n vettige klei. Blij dat Stoffel me een handje hielp, anders was ik vaker gevallen.
Om precies kwart voor zes kwam ik aan in Sezanne, op het afgesproken adres werd ik welkom geheten door een zuster, die me mijn kamer wees. Daarna lekker gedouched en gelijk mijn wasje gedaan, alles hangt nu over de verwarming.
Om zeven uur konden we gaan eten, blijkt dat we met de bejaarden, ook demente bejaarden samen eten. Nou, ik vond het wel leuk. Behalve nonnen werkten er ook verpleegsters en ziekenverzorgsters, net of ik op Daelzicht was! Ik heb wel goede indruk gekregen van die zorg van die Fransen, alleen die gastvrijheid al, daar kunnen wij nog wat van leren!
Voor het eten heb ik nog bij de receptie geregeld, waar ik morgen slaap, weer een zorg minder, ik loop als alles goed gaat naar Allemanche et Soyer in de buurt van Anglure en wordt daar opgevangen door particulieren, de familie Maclin, ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s