Champagne

image

Dag 2:
Lekker geslapen op B&B  “de ‘l Art dans ‘l air” van Corinne Mille. Daar gisteravond nog na 6 uur aangebeld, ik had ze al 4x gebeld, maar kreeg ze er niet aan. Op een gegevenoment wilde ik al wild kamperen, omdat ik niks had. Ans praatte me dit uit mijn hoofd, ik had mijn tent al bijna staan ergens aan een bosmeertje..
Corinne maakte nog een soep met brood, sla en kaas en fruit voor me klaar. Lekker gedouched en heerlijk geslapen, dat wil wel na zo’n 26 km lopen.
Vanmorgen ontbeten, Corinne belde voor mij alvast de volgende plaats om te slapen, dit lukte niet, maar ze gaf me wel telefoonnummer van de contactpersoon in die plaats. Het was flink afzien vandaag, veel modder en blubber in de bospaden. Toen ik ook nog eens de weg kwijt raakte heb ik contact gemaakt met mijn nieuwe vriend, NavNav. Ik had Stoffel al, maar Nav is ook echt geweldig, die weet altijd de kortste weg, al sta je midden in een drassig bos. Al met al liep ik vandaag zo’n 30 km. In Montmort-Lucy kon ik de contactpersoon bellen en zij belde op haar beurt de familie op waar ik verblijf.
Veronique Vincent kwam me halen in haar Renault vol met spullen van haar man Jean-Luc, laarzen, gereedschap enz. Hij heeft ook verschillende champagnevelden en de druiven gaan naar een cooperatie in het dorp. En nu zit ik met Jean-Luc in de keuken bij te komen van de champagne, de kaas, stokbrood, hapjes. De TV staat aan, dus ik kan even mijn verslag schrijven. Wat een dag! Blubber, modder, veel champagnevelden en een hele mooie afsluiting bij deze gastvrije mensen.
Veronique wastte nog mijn smerige kleren, morgen rijdt ze met me naar het postkantoor: ik stuur bijna 2 kg aan overbodige balast terug naar huis. Niet te doen, als je berg-op wil. Dat scheelt morgen een stuk denk ik. Het hoeft geen lijdensweg te worden! Genieten! Niet afgeleid worden door extra balast, zowel in kilogrammen als geestelijk.
Morgen een rustige dag: 9 km, ik loop tot Baye, Veronique heeft dit vanavond al geregeld met de mensen daar. Oant moarn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s