Lentekriebeltjes.

P1130011

Heel langzaam sluipt dan toch de lente heel stiekempjes ons land binnen, je hebt het bijna niet in de gaten, maar aan de temperatuur buiten, aan de krokusjes en de sneeuwklokjes buiten merk je het. Ook de aspergeboeren weten het, want die hebben de aspergebedjes weer fijn opgemaakt en op veel plekken ligt er alweer zwart plastic overheen.
‘s Morgens is het ook al weer veel lichter, heerlijk om met licht naar huis te fietsen. Nog eventjes en dan begint het feest echt: lente! Een mooi vooruitzicht om dan aan de wandel te zijn in Frankrijk. De mooiste tijd van het jaar, als het eerste groen aan de bomen komt, de bloesem, de bloemen.
Over iets meer dan een week vertrek ik. De rugzak staat al weken in de huiskamer. Elke dag haal ik er wel iets uit of komt er weer iets bij. Ik weet het: “alles wat je thuislaat, is meegenomen”, maar er zijn zaken, waar ik twijfels over heb. En dan gaat het vaak over kleding, slaapzak: ik zie het niet zitten om het koud te hebben.
En ik denk dat het gemakkelijk is om alles wat ik teveel bij me heb in een pakketje naar huis te sturen.

Vrijdag en zaterdag voordat ik naar Reims ga heb ik nog een overnachting op de Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessum, daar is een bijeenkomst voor pelgrims die gaan vertrekken. Ben heel benieuwd wie ik daar zal tegenkomen. Ik heb zelf het idee dat ik al lang vertrokken ben, vorig jaar in maart al. De ervaringen van dat eerste jaar kan ik mooi delen met de andere pelgrims. Ik hoop er ook tips en adviezen te krijgen, waar ik iets aan heb onderweg.
Ik heb me wel bedacht dat dat gevoel van onzekerheid overgaat, op het moment dat ik mijn eerste stappen zet in Reims…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s