In de lappenmand

P1130022

Na mijn wandeling vorige week werd ik toch ook geveld door het griepvirus. Ik zag al iedereen om me heen ziek worden en dacht, dat ik door al dat gewandel immuun was geworden voor allerlei ziektes, zoals deze griep. Nou, mooi niet dus. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik het nu krijg en dus niet meer over twee, drie weken.
Een mooi moment dus om mijn lichaam wat rust te geven, dat kan ook niet anders, want door die griep voel ik me heel moe en lusteloos. Een flinke keelontsteking, gelukkig niet zo erg als bij Ans, want die kreeg er een longontsteking bij.
In huis toch steeds bezig met mijn Reis in het verschiet, door er over te lezen op internet of uit de boekjes die ik erover verzameld heb en dat zijn er zo langzamerhand al heel wat. Ook weer bezig geweest met de rugzak, de bepakking. Deze week in Roermond bij de Vrijbuiter toch nog een lichtere tent en slaapmatje aangeschaft.
Het zat me niet lekker, dat die oude tent te zwaar en te krakkemikkig was. Ik had de stokken al eens gebroken gehad en hiervoor nieuwe gekocht, maar het paste eigenlijk niet. Als het eens flink zou gaan waaien, dan zou de tent het niet overleven, denk ik. Het foammatje heb ik nu vervangen voor zo’n zelfopblazend ding. Dan lig ik in ieder geval wat zachter… Bij de Vrijbuiter gelijk ook nog een fleece windstopper gekocht, want de rits is kapot van de oude. De Vrijbuiter weer een paar centen rijker en ik dus armer. Des te meer reden om het echt low-budget te houden, want ik heb al geld uitgeven, voordat ik een kilometer gelopen heb.
Op internet en Facebook was ik iemand uit Stevensweert aan het volgen die de 16e februari vertrok. Wielke Beeren. Hij loopt voor een goed doel en probeert geld in te zamelen voor Pink Ribbon. (zie: http://www.pelgrimvoorpink.nl)
Jammer genoeg kreeg hij na een paar dagen last van zijn voet en is toen gestopt. Ik hoop dat hij snel hersteld en weer verder kan lopen, waar hij gestopt is. Hij liep precies dat stuk door België, waar ik in mei/juni vorig jaar heb gelopen. (lees maar: http://pylgerandrys.waarbenjij.nu/reisverslag/4717256/pylgeren-in-belgie-de-eerste-drie-dagen). Vette pech dat hij nu geblesseerd is, maar ik realiseer me ook heel goed dat dit iedereen kan overkomen. En ik vind het sterk, als je dan durft te stoppen.
Ik zie meer mensen, die lopen voor een goed doel net zoals Wiel. Ik doe dat niet, ik vind dat dat verplichtingen geeft, die ik juist niet zoek. Maar ik wil wel mijn volgers adviseren, om vooral geld te storten voor goede doelen. Als ik er een mocht kiezen was dat: Artsen Zonder Grenzen, daar heb ik veel respect voor. Kijk maar eens op: http://artsenzondergrenzen.nl
Maar verder loop ik voor mezelf en hoop mezelf ook nog tegen te komen, ik zal het melden op deze blog als dat gebeurd, net zoals ontmoetingen met anderen.
Maar eerst duik ik de lappenmand weer in.

2 thoughts on “In de lappenmand

  1. Heel veel beterschap Andries! Goed uitrusten, veel vitamientjes, dan kun je 8 maart topfit beginnen aan je avontuur. Sterkte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s