Nog 3 weken….

Na vandaag moeten er nog vier nachten gewerkt worden, nog 21 dagen en dan vertrek ik. Frank en Ans brengen me dan naar Reims, waar ik al een hotelletje geboekt heb. Dan kunnen we ‘s avonds nog Reims en de Kathedraal bewonderen.
Vandaag was weer een dag van twijfel, ik was van plan om zonder GPS te gaan lopen en kwam een site tegen van iemand, die alles “geregeld” had, vanaf de eerste dag. Als ik zoiets lees begin ik te twijfelen aan mijn eigen plan: op de bonnefooi naar Santiago lopen, wel met routeboekjes en kaarten, maar zonder GPS en zonder dat ik van te voren al weet waar ik allemaal zal overnachten. Dat maakt voor mij deze Reis zo speciaal, ik wil niet alles plannen en regelen, dat doe ik in het dagelijks leven al genoeg.
Het klinkt raar, maar ik wil op zijn tijd verdwalen en zoeken. Ik wil dat er middagen, avonden zijn dat ik het niet weet en moet gaan vragen of zelf iets moet bedenken. Alsjeblieft niet alles al geregeld van te voren.
Ik sprak via Messenger nog met Sam met ik wie ik nog voor Reims twee dagen heb gelopen en die vertelde dat hij dagen zonder zelfs zijn mobiel had gelopen én dat dat juist de charme was van die wandeldagen. Zonder navigatie, zonder sociale media, gewoon, zoals jezelf, zonder poespas. Zoals vroeger pelgrims dat ook deden. Vragen om hulp als ze dat nodig hadden, wild kamperend en soms ook niet.
Ik denk dat ik maar gewoon moet afwachten tot 9 maart en alles dan op me af moet laten komen, wel voorbereid van hoe ik ga lopen, maar verder op de bonnefooi…….

7 thoughts on “Nog 3 weken….

 1. Als je alles al weet hoef je ook niet meer te gaan toch? Ik ga ook zo op weg.. vertrouw op Jacobus en het Universum!
  Buen Camino,
  Grtjs Elisabeth

 2. Hoi Andrys dat doet me deugd! Het komt vast goed zo! Jammer dat we elkaar niet tegenkomen onderweg! Maar ik start in Maastricht de 16e dus dat zal niet lukken, ik zal je voetsporen volgen dan!
  Hartelijke groet, Elisabeth

 3. Hi hi maar nee Andrys we gaan ieder ons eigen Camino maar ik probeer je wel zo te blijven volgen ik zal mijn blog ook nog laten weten na 8 maart!
  Hou het hoofd koel en het hart warm!
  Grtjs Elisabeeth

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s