Zonnig weer met gure wind

P1070684

Na die motivatie-verhalen van gisteren nu weer even no-nonsense een stuk lopen met de rugzak op. Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan en mijn wandelspulletjes bijeengepakt. Ook vandaag nam ik weer de thermoskan mee met lekker warme koffie.
Ik had nog geen kilometer gelopen of ik had het al te warm. Gestopt en een t-shirt uitgetrokken. Het thermo-shirt met lange mouwen is genoeg onder de jas. In het bos was het mooi, het zonnetje scheen tussen de bomen door en het was er behaaglijk. Alle plassen van vorige week waren nu bevroren, soms lastig om er langs te lopen, want het ijs was nog niet sterk genoeg om over heen te lopen.

Toen ik uit het bos kwam gelopen bleek dat er een gure noord-ooster wind stond, gauw de jas weer dicht, muts over de oren en weer verder. Stevig doorstappen, dan krijg ik het niet koud. Richting Neer, naar de Mussenberg.

Daar eventjes gerust, koffie gedronken en een boterham gegeten. Door de Mussenberg richting Kessel-Eik. Op sommige hoge plekken gierde de noordooster wind. Gelukkig kreeg ik later wat beschutting van een bomenwal.

In Kessel bleek dat ze al aardig opschieten met de restauratie van het kasteel daar, maar wat foto’s van gemaakt voor het nageslacht.  Ook maakte ik foto’s van de bunker aan de Maas, waar in 1940 Nederlandse soldaten wanhopig probeerden de Duitsers tegen te houden. De overblijfselen van de bunker waren er getuige van.

P1070720P1070722P1070725

Daarna via Hout naar de Napoleonsbaan en zo via de Keizersbaan en de Bevrijdingsweg weer naar de Heldense Bossen. Daar kwam ik nog twee dames tegen die me vroegen of ik onderweg was naar Santiago de Compostela. Mijn verhaal gedaan, over mijn vertrek uit Friesland vorig jaar en wanneer ik weer verder ga. Het bleek dat een van de dames Friese roots had, haar moeder kwam uit Wytgaard. Leuk om zo nog even aan de praat te raken: die schelp is vaak aanleiding voor een gesprekje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s