Een natte maandag

P1070650

Toen ik naar buiten keek, zag ik dat de meeste sneeuw alweer verdwenen was. Een regenachtige maandag. Echt zo’n maandag die je soms in je gedachten hebt. Regen, wind, donker, eigenlijk zo’n dag om bij de centrale verwarming of op de bank te gaan zitten.
Maar ik dus niet….ik wilde vandaag eens uitproberen hoe waterdicht alles eigenlijk is. En hoe ik op een handige manier de cape om kon doen, zodat die ook over de rugzak heen zou vallen.
Ans verklaarde me voor gek, dat ik met zo’n weer toch nog aan de wandel ging. En ik ben eigenwijs, als ik iets in mijn hoofd heb, dan….
In de Heldense Bossen lag nog een beetje sneeuw, er waren door de regen en de dooi veel grote plassen. Op de paden moest ik soms helemaal langs de kant om er omheen te kunnen. Dan is de staf, die stok, die ik Stoffel heb genoemd toch wel handig. Als je uitglijd, dan heb je steun aan zo’n vriend.
Toen het toch nog erger ging regenen toch de cape maar gepakt. En het ging weer net zoals de vorige keren, ik krijg hem wel om, maar het lukt me niet ‘m over de rugzak te trekken. Van alles geprobeerd, ook nog met de staf. Het lukte niet.
Ergens tussen Kessel en Helden staat ergens een schuilhutje. Daar nog een geprobeerd vanuit zittende houding, het lukte weer niet. Nou dan maar verder met de cape half over mezelf heen én niet over de rugzak.
Al lopend met de cape om, kreeg ik het behoorlijk warm én merkte dat mijn jas niet echt ventileerde. Gevolg: het werd in de jas nog natter dan daarbuiten. Gelukkig had ik een thermoshirt aan, zodat ik niet doorweekt raakte. Maar het voelt niet lekker, de broek was ook al flink nat.
Na zo’n drie uur wandelen was ik weer thuis, lekker wat droogs aangetrokken, volgende keer met regen toch maar eens andere kleding proberen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s