Aan de Waddenzee, vlak na Zwarte Haan.

image

Deze foto maakte mijn zoon Jan op 21 maart vorig jaar aan het begin van mijn Pelgrimstocht op de zeedijk bij de Waddenzee, vlak na Zwarte Haan. Het regende die dag hard, het waaide flink en de regencape wapperde alle kanten uit,
Ik was samen met mijn twee zoons daar begonnen aan het eerste stukje Jabikspaad. Drie dagen met elkaar door Fryslân te lopen was voor ons alle drie een feest. Jan schreef het volgende erover:
“……De leegte, we bevonden ons tussen het groenste gras, de paden onder ons, de luchten boven ons, hier en daar een boerderij met in verhouding wel heel groot dak…..Het was een symbolisch begin van een veel grotere tocht, het friese landschap zul je onderweg niet meer tegenkomen, lange zware klimmen, regen, zon, zwijgen, praten en al wat de weg je brengen zal. Mooi dat je je hart volgt pap, zouden veel meer mensen moeten doen…….”

Het was voor ons alle drie heel speciaal, Frank en Jan zijn allebei in Limburg geboren, Frank heeft pake en beppe allebei nog meegemaakt, Jan alleen beppe, ze kennen Fryslân eigenlijk alleen van mijn verhalen. Al lopend kwamen er dan ook allerlei herinneringen bij me boven, die ik mooi kon delen met de jongens….Over mijn jeugd in Gaasterland en later in  “de stêd” Leeuwarden.

Mooi is het om achteraf te horen, dat ze het deze drie wandeldagen, zo naar de zin hebben gehad, misschien wel door die herinneringen die opborrelden. We hebben nu afgesproken dat ze als ik in Frankrijk loop ze nog eens een stuk meelopen.

Daar kan ik me nu al op verheugen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s